De tuin van de smid – Polderpad 8 – 2322 LB Leiden

Met de fiets

De tuin van de smid is heel goed bereikbaar met de fiets. Op ons eigen terrein hebben we bij beide ingangen volop parkeerplek voor fietsen.

Openbaar vervoer en lopend

Vanaf Station Leiden Lammenschans loopt u in 11 minuten naar ons toe. Bushaltes op loopafstand zijn Station Leiden Lammenschans (11 minuten lopen), Cronesteynflat (15 minuten lopen) of de Zaalbergweg (9 minuten lopen, alleen door de week).

Parkeren

Het park is niet toegankelijk voor auto’s en dat houden wij het liefst ook zo. Trainers, sprekers en anderen die veel materialen nodig hebben bij hun werk, kunnen met de auto komen, wel altijd in overleg. Ook voor minder validen maken wij natuurlijk een uitzondering. Wel horen wij het graag van tevoren als u op het terrein wilt parkeren.

Toch met de auto?

Aan de rand van het park zijn verschillende mogelijkheden om gratis te parkeren en vanaf station Leiden Lammenschans loopt u in 12 minuten naar ons toe.

Lammebrug (vrij parkeren)

Melchior Treublaan/Kanaalweg (betaald parkeren)

Bij de Lammebrug zijn gratis openbare parkeerplaatsen. Met een mooie wandeling door het kasteelbos, bent u in ongeveer 10 min bij De tuin van de smid.

Hier kunt u op verschillende plekken vrij parkeren. Let op de verbodsborden / gele strepen i.v.m. vrachtwagens die moeten kunnen keren.

Neem de afslag Kanaalweg/ Lorentzkade richting de parkeerplekken bij de Melchior Treublaan. En loop over de brug en spoor het park in. Let op: hier wordt gecontroleerd!

Rij vanaf de Lammebrug de Vrouwenweg op, rij langs het water en ga aan het einde van de weg links de Weipoortsbrug over. Parkeer hier uw auto en loop in 15 min door de polder naar De tuin.